CL: Uitslag PSV - FK Rostov

Het is PSV niet gelukt om zich te verzekeren van Europese overwintering. De Eindhovenaren moesten hiervoor in het laatste groepsduel van de Champions League winnen van FK Rostov, maar het werd in eigen stadion 0-0, waardoor de Russen naar de Europa League mogen.

Ondanks dat PSV moest winnen van Rostov begon trainer Philip Cocu met een 5-3-2 formatie tegen een Rostov dat kwam voor een punt en een muur metselde voor de eigen goal. De Russen hoopten met spaarzame counters de Eindhovenaren pijn te doen. Dit zorgde er dan ook voor dat er weinig te beleven viel in de eerste helft.

PSV opereerde behoedzaam, maar zag wel dat na enkele minuten Sardar Azmoun de bal niet bij een teamgenoot kreeg en dat Dmitri Poloz vlak voor rust vanuit kansrijke positie miste. Zelf kwamen de Eindhovenaren niet verder dan schoten uit tweede lijn van Bart Ramselaar en Santiago Arias.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort, waarna Cocu met nog een half uur te gaan Arias en Oleg Zinchenko naar de kant haalde voor Siem de Jong en Gastón Pereiro. Dit leek Azmoun bij een uitbraak de kans te geven, maar hij schoot op doelman Jeroen Zoet.

PSV werd gevaarlijker, maar Steven Bergwijn en Siem de Jong konden de Russen ondanks goede mogelijkheden niet in gevaar brengen. Ook Luuk de Jong vond de doelman van Rostov op zijn weg en een rebound van Ramselaar werd van de lijn gehaald. Hierdoor zijn de Eindhovenaren nu al voor de winterstop uitgeschakeld.