De Mos: "Feyenoord heeft de kleinste kans in Europa League"

Aad de Mos denkt dat Feyenoord donderdagavond weinig kans maakt om zich ten koste van Fenerbahçe te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League.

"Ik kan mij niet voorstellen dat Feyenoord tegen Dick Advocaat met twee doelpunten verschil gaat winnen", vertelde De Mos tegen De Telegraaf. "Fenerbahçe is in goeden doen en heeft de weg naar boven ingeslagen."

"Alleen een kolkende Kuip kan helpen als één van de spelers van Fenerbahçe zijn 'kop' verliest door de druk van de Kuip. Maar normaal gesproken heeft Feyenoord de kleinste kans." De Rotterdammers staan derde in groep A en hebben drie punten minder dan de Turken.

AZ overwintert bij een zege op groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg. "AZ heeft de mazzel dat zij een Russische ploeg treffen. Zij spelen hun laatste wedstrijd voor ze op vakantie gaan. Als AZ scherp is, kunnen zij van Zenit winnen."

Ajax is als enige Nederlandse club al verzekerd van overwintering en treft Standard Luik, dat moet winnen om te overwinteren. "Ajax heeft goed gepresteerd in een niet al te moeilijke poule. Met alle respect voor Panathinaikos, maar dat is een middelmatig elftal. Celta de Vigo was van een ander kaliber, maar speelde af en toe met een B-ploeg. Standard is ook te kloppen. Dat Ajax door is, is niets bijzonders."