Strootman held van Roma in derby tegen Lazio

AS Roma heeft de beladen stadsderby tegen Lazio gewonnen. Mede dankzij Kevin Strootman, die de score opende, pakte de nummer twee van Italië drie belangrijke punten. Het werd 0-2. 

In Stadio Olimpico kreeg Lazio de eerste goede mogelijkheid. Ciro Immobile vond genoeg ruimte om op doel te schieten, maar zijn inzet ging hoog over. AS Roma had vaak de bal, maar het lukte de ploeg van Luciano Spalleti amper om goede kansen te creëren.

Na de pauze kwam Roma echter beter voor de dag en was Edin Dzeko dicht bij de openingstreffer. Twee keer werd een kopbal van de Bosnische spits gepareerd en met name bij de tweede (van de lijn gehaald, red.) kwam Lazio goed weg. Drie minuten later werd de wedstrijd dan toch opengebroken.

Kevin Strootman kreeg de nodige hulp van Wallace, die met een klungelige actie de Nederlander even dacht uit te spelen. De Oranje-international pakte de bal af en stiftte 'm vrijwel meteen over de uitkomende keeper in het doel. In de nasleep van zijn goal ontstond een opstootje waarbij wisselspeler Danilo Cataldi een rode kaart kreeg, omdat hij Strootman bij de kraag greep.

Twaalf minuten later was het duel beslist toen Radja Nainggolan met een lastige stuiterbal van grote afstand de korte hoek vond: 0-2. AS Roma blijft daardoor in het spoor van koploper Juventus, dat vier punten voorsprong heeft. Lazio verliest de aansluiting met de top en staat vijfde. Het gat met Juve is opgelopen tot acht punten.

Kevin Strootman viert zijn treffer. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Kevin Strootman viert zijn treffer. (PRO SHOTS/Insidefoto)