Kojima gebruikt Nederlandse engine voor Death Stranding

Vrijdag toonden wij de laatste trailer van het geesteskind van Hideo Kojima: Death Stranding. Nu kunnen wij melden dat Kojima voor deze game de Decima-engine van Horizon: Zero Dawn gaat gebruiken. Opmerkelijk omdat Horizon: Zero Dawn nog niet eens uit is.

Nadat Kojima door Konami aan de kant was gezet, moest hij op zoek naar een nieuwe engine. Hij mocht namelijk niets van zijn Konami-tijd meenemen. Hij ging toen op een wereldreis langs allemaal ontwikkelaars om te zien hoe deze werkten en welke engines ze gebruikten. Bij zijn bezoek aan Guerrilla Games gaf onderdirecteur Herman Hulst hem de broncode van de Decima-engine in een houten doosje. Het feit dat er geen enkel contract was getekend gaf de mate van vertrouwen aan dat Hulst heeft in Kojima. Dit gebaar raakte Kojima en gaf hem een heel special gevoel. “Ik ben ervan overtuigd dat Herman compleet gestoord is.”, was zijn professionele analyse.

De naam Decima komt van een Romeinse godin van geboorte. Dat vond Guerrilla Games een mooi symbool voor het creatieve proces. Anderzijds is de uitspraak van Decima in het Japans Dejima. Dit was het kunstmatige eiland waar Nederlanders als enige Westerlingen vanaf de 17e eeuw handel mochten drijven met Japan. Decima staat ook symbool dus voor de kennisuitwisseling tussen Nederland en Japan.

Er komt een klein Kojima Productions-studiootje in het kantoor van Guerrilla Games. Dit geeft ook aan dat er meer wordt gedeeld dan alleen code en programmeer-tools. Wij hopen natuurlijk op een toekomstige game gemaakt door beide studio’s. Vanaf 15:00 kun je de aankondiging zien in onderstaand interview tijdens de PlayStation Experience 2016.