Agenten mishandeld in Rotterdam en Breda

Bij een arrestatie van twee mannen vanwege mishandeling zijn in Rotterdam agenten mishandeld en bedreigd. De 3 agenten werder getrapt en geslagen. Ook werden politiemensen uitgescholden en door een 16-jarige jongen bedreigd met een honkbalknuppel.

De politie was naar een huis op de Hooglandstraat gegaan omdat een vrouw zou zijn mishandeld. Twee broers van 48 en 52 en een zoon van zestien zijn met behulp van een politiehond en de parate eenheid uiteindelijk toch meegenomen naar het bureau. Ze zitten vast voor mishandeling van de vrouw en voor geweld tegen politiemensen.

Breda
In Breda ging het ook mis. In het centrum zijn 2 agenten op hun hoofd geslagen. Een 25-jarige man uit Zevenbergen en een 28-jarige man uit Moerdijk vielen de twee politiemensen zomaar aan. Volgens een getuige hadden de twee besloten om willekeurige agenten te slaan.

Andere politiemensen hebben de twee mannen aangehouden. Een van de agenten hield een pijnlijk oor over aan de aanval. De politie onderzoekt of er sprake is geweest van een weddenschap.