Snookeraar O'Sullivan na thriller in finale UK Championship

Snookeraar Ronnie O'Sullivan staat in de finale van de UK Championship. De vijfvoudig winnaar van het toernooi versloeg na een beslissend frame Marco Fu met 6-5. Hij treft in de finale Mark Selby, die Shaun Murphy versloeg. 

O'Sullivan kwam 3-1 voor, maar mede door breaks van 89 en 59 trok Fu op 4-4 de stand gelijk. De snookeraar uit Hong Kong kwam vervolgens zelfs op 5-4, voordat Ronnie gelijk kon maken. Rocket Ronnie wist uiteindelijk het beslissende frame met een 130-break naar zich toe te trekken en won de partij. 

O'Sullivan kan voor de zesde keer de UK Championship winnen, een evenaring van het record van Steve Davis. Hij heeft nog nooit de finale van een het op één na belangrijkste toernooi van het jaar verloren. 

Om het toernooi te winnen moet hij zien af te rekenen met wereldkampioen Selby. The Jester from Leicester versloeg met 6-2 Murphy. De finale zondag zal gespeeld worden in twee sessies. Deze sessies beginnen om 14.00 uur en 20.00 uur. De speler die als eerste tien frames wint is kampioen.