Toronto boekt monsterzege in NBA

In de NBA hebben de Toronto Raptors vannacht de ruimste zege uit de clubgeschiedenis geboekt. Tegen de bezoekende Atlanta Hawks werd met liefst 128-84 gewonnen. Atlanta kreeg een nacht eerder een soortgelijk pak slaag van de Detroit Pistons in eigen huis. Toronto nadert met de zege de koppositie in het oosten.

Dat de Raptors van de Hawks gingen winnen was al vrij snel duidelijk, maar tot vroeg in het laatste kwart was het verschil nog acceptabel. In het slotkwart lieten de beide ploegen hun bankspelers opdraven en hier toonden de Raptors geen genade meer: het kwart werd met 42-14 gewonnen. Bij de Raptors kwamen acht spelers tot dubbele cijfers. DeMar DeRozan leidde zijn ploeg met 21 punten, Kyle Lowry kwam tot 17 punten, 8 rebounds en 8 assists. Bij Atlanta lijkt niemand zich aan de malaise te kunnen onttrekken. Dwight Howard kwam tot 10 punten, 17 rebounds en 2 geblokte schoten.

De Raptors tonen geen genade met de Atlanta Hawks (Bron: YouTube)

De Chicago Bulls liepen tegen een verrassende nederlaag aan. Een dag nadat ze in eigen huis een knappe zege op de Cleveland Cavaliers hadden geboekt, ging de ploeg op bezoek bij de laagst geklasseerde Dallas Mavericks. Dallas speelt al een paar wedstrijden zonder Dirk Nowitzki. Chicago gunde Dwyane Wade rust na zijn inspanningen van een dag eerder.

Dallas leidde van begin tot eind en boekte een klinkende 107-82 overwinning. Wesley Matthews schoot zeven driepunters raak en kwam tot 26 punten. De van Golden State overgekomen Harrison Barnes scoorde 22 punten. Bij Chicago speelde alleen Jimmy Butler een meer dan fatsoenlijke wedstrijd. Butler is in het laatste jaar van zijn contract en is hard op weg om komende zomer één van de best betaalde spelers in de NBA ooit te gaan worden. Hij kwam tegen Dallas tot 26 punten en 9 rebounds.

Kort nieuws

De Golden State Warriors namen wraak voor de nederlaag tegen de Rockets. De arme Phoenix Suns moesten het ontgelden. De trifecta Durant, Thompson en Curry scoorden 77 punten in een 138-109 overwinning. De Grizzlies wonnen een spannende wedstrijd tegen de Lakers: 103-100. Ondanks 40 punten van Lou Williams kwam Los Angeles tekort. Troy Daniels was de onwaarschijnlijke held voor Memphis, hij kwam tot een persoonlijk record van 31 punten.

Minnesota maakte een achterstand van 15 punten ongedaan en sleepte in verlenging een zege uit het vuur tegen de Hornets. De jonkies beslisten de wedstrijd. Andrew Wiggins scoorde 29 punten, waaronder de gelijkmaker in de reguliere speeltijd. Karl-Anthony Towns voegde 27 punten en 15 rebounds toe.