Zidane: "Het gelijkspel verandert niets"

Real Madrid is er zaterdag niet in geslaagd om het gat met FC Barcelona te vergroten. Door het gelijke spel (1-1) blijft de voorsprong op de Catalanen zes punten. De ploeg van Zinedine Zidane mag echter van geluk spreken dat het gat tussen beide ploegen nog steeds zes punten is. Barcelona leek drie punten te pakken tegen Real Madrid, maar in de laatste minuut scoorde Sergio Ramos de gelijkmaker.

Zidane was na afloop tevreden met de puntendeling, maar had liever gewonnen. "Het is een punt. Wanneer je wint krijg je drie punten, dus het voel niet als een overwinning. Maar we moeten tevreden zijn met het resultaat tegen een sterke tegenstander", trapte Zidane een halfopen deur in na afloop van het duel.

"We hadden het moeilijk. Het is nooit makkelijk om punten mee te nemen uit Barcelona, maar we hebben karakter getoond. We hebben nog altijd een voorsprong van zes punten, dus er is niets veranderd. We hebben nog een lange weg te gaan en nu moeten we afwachten wat de volgende wedstrijd ons gaat brengen."

Een fraaie kopbal van Ramos bezorgde de Madrilenen een punt. "Het doelpunt van Ramos verbaasde me niet. Hij staat er altijd in grote wedstrijden en staat altijd zijn mannetje. Hij geeft nooit op en ik ben erg blij voor hem", aldus Zidane.