Skeletonner Dukurs voor het eerst in 3 jaar buiten podium

Voor skeletonner Martins Dukurs is het seizoen niet al te best begonnen. Het Letse fenomeen, winnaar van de vorige zeven World Cup-seizoenen, eindigde op de moeilijke baan in Whistler 'slechts' als vierde. Voor Dukurs was het al zo'n drie jaar geleden dat hij het podium niet haalde: bij 21 World Cup-wedstrijden op rij eindigde hij bij de beste drie, meestal als winnaar. Vóór die ene uitschieter van drie jaar geleden was het overigens ook al veertien wedstrijden, zo'n twee seizoenen, geleden dat Dukurs buiten het podium viel.

In Whistler was de zege voor de enige man die Dukurs vorig seizoen kon verslaan: de Zuid-Koreaan Yun Sung-bin. Iron Man is het voornaamste exponent van het Zuid-Koreaanse programma om over ruim een jaar op de Olympische Spelen in eigen huis medailles te winnen op de ijsbaan. In de eerste run was Yun de snelste, maar met 0,06 seconden was het verschil naar Dukurs erg klein.

De Let moest naar verluidt op een reserveslee starten, omdat zijn topslee nog niet klaar was. Vooral in de tweede run had hij daar last van, want hij viel buiten het podium, gaf in totaal 0,40 tellen toe op Yun en eindigde als vierde. Het Russische startkanon Alexander Tretiakov profiteerde optimaal van Dukurs' mindere tweede manche. De olympisch kampioen gaf over twee runs maar 0,12 seconden toe op Yun en werd tweede.

De Amerikaan Matthew Antoine eindigde op de derde plek, wat hij vooral te danken had aan een fenomenale tweede run: hij zette daarin de snelste tijd neer en steeg van plek acht naar het podium.