Skiester Stuhec wint dag na eerste zege ooit opnieuw

Slechts een dag na haar eerste World Cup-zege ooit heeft skiester Ilka Stuhec haar tweede overwinning ook al binnen. De Sloveense was wederom de beste op de afdaling in het Canadese Lake Louise, net als vrijdag.

Dit keer mocht Stuhec al als vierde naar beneden, dankzij haar prachtprestatie van vrijdag, en daar profiteerde ze erg goed van. Ze dook een kleine halve seconde onder de tijd van de verrassend sterke Hongaarse Edit Miklos, die in haar vrij lange carrière alleen in januari 2015 een keer op het podium kwam.

Lara Gut was de eerste, en enige, die de aanval op Stuhec serieus in wist te zetten, maar ook de Zwitserse kwam tekort. Gut gaf aan de finish 0,11 seconden toe op de Sloveense, wat haar wel de tweede plek bracht. Miklos kon ook juichen, want haar tweede podiumplek ooit was binnen.

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin maakte eveneens grote indruk. De jonge slalomspecialiste wil haar kansen op de algemene World Cup-titel vergroten door zich ook meer te bekwamen op de snelle onderdelen - de super-G en de afdaling. Met een achttiende plek maakte ze vrijdag al een sterk World Cup-debuut op de afdaling, maar zaterdag ging het nog beter: Shiffrin eindigde als dertiende. 

De dubbel van Stuhec in Lake Louise (Bron: YouTube)