'Liverpool volgt talentvolle Ajax-doelman'

De kans bestaat dat Ajax opnieuw een talent kwijtraakt aan een Engelse topclub. De 15-jarige doelman Jord Ruijgrok wordt gevolgd door Liverpool.

De Engelse grootmacht volgt de verrichtingen van Ajax-talent Ruijgrok op de voet en de kans bestaat dat hij Amsterdam verruilt voor de Engelse havenstad. Momenteel speelt de doelman in de Onder-17 van Ajax, terwijl hij ook nog mag uitkomen voor de Onder-16.

De 15-jarige doelman wordt in februari van het nieuwe jaar 16, en vanaf dat moment mag hij zijn eerste (jeugd)contract tekenen, zoals de FIFA-regels voorschrijven. Het is echter de vraag of hij dat in Amsterdam doet, of wellicht in Engeland.

De jeugdinternational wordt namelijk gevolgd door diverse clubs, waaronder Liverpool, zo weet Goal. The Reds zijn de laatste maanden druk bezig met het versterken van de jeugdopleiding, in de hoop het gat tussen de Academy en het eerste elftal te verkleinen.

Mocht Ruijgrok de stap naar een Premier League-club maken, dan is hij zeker niet de eerste. In het verleden hebben veel Nederlandse talenten al een dergelijke transfer gemaakt. Recente voorbeelden zijn Millen Baars (Ajax) en Tahith Chong (Feyenoord), die in de jeugdopleiding van Manchester United uitkomen.