Clean Bandit en Sean Paul op nummer 1

Voor de vijfde week op rij heeft de Single Top 100 een nieuwe lijstaanvoerder. Ditmaal weten Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie de top te bereiken met hun hit Rockabye. Het collectief verwijst daarmee James Arthur naar de derde stek. The Weeknd en Daft Punk stijgen terug naar plaats twee.

Zowel Clean Bandit als Sean Paul scoren met Rockabye hun tweede nummer 1-hit in Nederland. Clean Bandit stond twee jaar geleden al eens bovenaan met de zomerhit Rather Be en Sean Paul wist al in 2003 voor het eerst de top te halen. Met Get Busy brak hij destijds definitief door.

The Weeknd komt net te kort om met Starboy weer op 1 te komen, maar weet wel op een andere manier de lijst te domineren. De Canadese zanger lanceerde vorige week zijn gelijknamige album. Daarvan komen deze week, mede dankzij veel streams, dertien tracks binnen. Samen met de drie waarmee hij al genoteerd stond, brengt hij zijn totaal daarmee op zestien.

The Weeknd vestigde afgelopen week een record op Spotify. Op een dag werden zijn nummers in totaal meer dan 36 miljoen keer beluisterd.

Single Top 10 week 49
(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (2) Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye
2. (3) The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
3. (1) James Arthur - Say You Won't Let Go
4. (34) The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
5. (4) Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - My Love
6. (8) Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
7. (5) Bruno Mars - 24K Magic
8. (6) Shawn Mendes - Mercy
9. (7) DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
10. (10) The Chainsmokers feat. Halsey - Closer

Clean Bandit en Sean Paul op nummer 1
Clean Bandit en Sean Paul op nummer 1 (Foto: BuzzE)