Hiddink helpt De Graafschap 'achter de coulissen'

Guus Hiddink is zijn oude club De Graafschap nog lang niet vergeten. Het doet de oud-bondscoach pijn dat de Superboeren slecht presteren.

De Graafschap degradeerde dit voorjaar via de nacompetitie naar de Jupiler League. Nadat de KNVB uitsprak dat FC Twente zou worden teruggezet, meende de club uit Doetinchem recht te hebben op een plek in de Eredivisie. Twente mocht echter blijven en De Graafschap speelt dit seizoen dus een niveau lager.

"Ik reis nogal veel, maar overal waar ik ben kijk ik op vrijdagavond naar de ranglijst. Dat doet me pijn", vertelt Hiddink aan REGIO8. Na zestien speelronden staan de Superboeren slechts zestiende. "De Graafschap moet altijd minimaal bij de top drie zitten."

"Ik hoor wel dat ze een behoorlijke groep hebben, alleen moet het nu waargemaakt worden. Ze zitten even in een dip, dat moet niet te lang duren." Hiddink ziet het niet zitten om in Doetinchem een officiële functie te nemen. "Geen officiële functie, maar met een paar mensen zitten we wel achter de coulissen te helpen."

Hiddink in gesprek met REGIO8 (Bron: YouTube)