TUI en easyJet slaan handen ineen

Reisbureau TUI Nederland heeft een samenwerkingsverband gesloten met luchtvaartmaatschappij easyJet. Vanaf komende zomer biedt de touroperator citytrips naar Europese bestemmingen aan, waarbij vluchten van easyJet vanaf Schiphol worden gebruikt.

TUI biedt daarbij in eerste instantie reizen naar Londen (Gatwick), Liverpool, Lissabon, Rome en Milaan. De reisorganisatie verwacht dat die trips door de samenwerking goedkoper worden, terwijl easyJet een gegarandeerd aantal tickets aan TUI verkoopt.

De deal past in de trend in de luchtvaartsector waarbij prijsvechters hun aanbod trachten uit te breiden naar pakketreizen, via het aanbieden van bijvoorbeeld hotelovernachtingen en autoverhuur.

TUI Nederland bestaat uit de vroegere reismerken Arke en Holland International. Het bedrijf maakt deel uit van het internationale reisconcern TUI. Dat concern praat al enige tijd met de Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad over samenwerking. Daarbij is het plan om de activiteiten van Air Berlin, dat onderdeel is van Etihad, en het Duitse TUIfly samen te voegen.

TUI en easyJet slaan handen ineen
TUI en easyJet slaan handen ineen (Foto: ANP)