'Verstappen klaar voor de wereldtitel'

Als het aan Helmut Marko ligt is Max Verstappen klaar om volgend jaar voor de titel te kunnen gaan. Volgens de talentenscout van Red Bull kan zijn oogappel in 2017 wereldkampioen worden, mits zijn team hem daarvoor het juiste materiaal weet te geven.

"Toen ik Max ontmoette was hij vijftien jaar oud, maar straalde hij de volwassenheid uit van iemand van 26", blikt Marko terug op zijn eerste ontmoeting met Verstappen. "Zijn zelfvertrouwen was ongelofelijk. Sindsdien heeft hij een erg indrukwekkende leercurve doorgemaakt. Hij maakt geen tweede keer dezelfde fout, dus hij is klaar om voor de titel te gaan. Max heeft geen extra voorbereiding meer nodig: hij weet hoe het spelletje in elkaar steekt."

De Oostenrijker kijkt vol bewondering naar wat Verstappen op het circuit weet te verrichten, maar beseft ook dat er ruimte is voor verbetering bij de Nederlander: "Hij laat de Formule 1 zien hoe het racen zou moeten zijn, net zoals het vroeger was. Max heeft alleen soms te weinig geduld, dat is zijn enige zwakte. Soms probeert hij situaties te forceren. Hij moet leren om wat geduld op te kunnen brengen."

Over de kansen van Red Bull voor volgend jaar is Marko optimistisch gestemd: "Met de reglementswijzigingen voor 2017 kan niemand gebruik maken van zijn of haar huidige pakket want het is allemaal nieuw. De geschiedenis heeft uitgewezen dat wij altijd goed reageren op nieuwe regels en we verwachten dichter op Mercedes te zitten qua motorprestaties. We hebben er vertrouwen in dat we volgend jaar met beide coureurs voor de titel kunnen strijden."

'Verstappen klaar voor de wereldtitel' (Mark Thompson/Getty Images/Red Bull)
'Verstappen klaar voor de wereldtitel' (Mark Thompson/Getty Images/Red Bull)