Lekkage door vijver van bovenburen

Bar/restaurant De Vrienden in Eindhoven heeft last van een lekkage. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat dit al de vierde keer is, en dat de lekkages veroorzaakt worden door de vijver van de bovenburen, aldus Omroep Brabant.

Toen eigenaresse Kelly Swinkels donderdagochtend om half zeven haar zaak binnenging, 'klotste het water haar om de enkels'. "Het  kwam langs het systeemplafond als een douche naar beneden. Er viel niet tegenop te dweilen." Ze belde direct haar bovenburen, een sushirestaurant. Daar werd echter niet opgenomen, dus vervolgens belde ze de politie. "Die kwam snel daarna en heeft met de brandweer de deur ingeslagen."

"Opnieuw was het de vijver met karpers die voor overlast zorgde," meldt Swinkels. "De vorige keren was de vijver ook de oorzaak. De eigenaar van boven vult het water 's avonds met een slang bij. Hij was vergeten de kraan dicht te doen, zei hij toen. Dat zal nu ook wel." Bij de vorige lekkage was Swinkels boven gaan kijken: "Ik zag toen door de ruit van de voordeur een vis op het tapijt liggen; hij hapte naar adem. Zo zielig!"

De schade in De Vrienden wordt inmiddels hersteld door een aannemer en een elektricien. Het sushirestaurant was niet voor commentaar bereikbaar.