Emily Ratajkowski boos over boek

Emily Ratajkowski heeft uitgehaald naar fotograaf Jonathan Leder, die zonder haar toestemming een boek uitbracht met foto's van de actrice.

In Emily Ratajkowski: Collector's Edition staan 105 pikante kiekjes van Emily die Jonathan in 2012 maakte. De Gone Girl-actrice wilde eigenlijk geen aandacht geven aan de publicatie, zo vertelde ze woensdag op Twitter, maar kon haar mond niet langer houden.

"Dit boek en de foto's die erin staan zijn een overtreding. Slechts vijf van de honderd foto's die nu gepubliceerd zijn, zijn gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn gemaakt: een kunstzinnige publicatie in een magazine", aldus Emily.

Het model heeft in het verleden vaker blootfoto's van zichzelf gedeeld. Ze ziet dat als een vorm van feminisme en als voorbeeld voor jonge meisjes. "Waar anders zien zij vrouwen die kracht vinden door zelf te beslissen wanneer en hoe ze seks willen?", schreef ze in een essay dat werd uitgebracht in de Lenny-nieuwsbrief van Lena Dunham.

Dat haar foto's nu zonder haar toestemming zijn gepubliceerd, staat haaks op die overtuiging, twittert Emily. "Het is een voorbeeld van precies het tegenovergestelde van mijn overtuiging: vrouwen die zelf beslissen waar en hoe ze hun lichaam en seksualiteit tonen."

Emily Ratajkowski boos over boek
Emily Ratajkowski boos over boek (Foto: BuzzE)

En omdat het kan: