Mayweather laat cheque van 100 miljoen dollar voor "gevecht van de eeuw" zien

Als je een (inmiddels voormalig) topbokser bent met als bijnaam Money moet je dat toch op een of andere manier eer aan blijven doen. Dat zal Floyd Mayweather ook gedacht hebben en dus liet hij maar weer eens zien prima in de slappe was te zitten.

De Amerikaan plaatste een foto online van de cheque die hij vorig jaar kreeg voor het 'gevecht van de eeuw' met Manny Pacquiao. In mei vorig jaar versloeg Mayweather de Filipijn, waarna hij met een simpele zege op de laag ingeschatte Andre Berto zijn carrière afsloot: 49 winstpartijen, nul keer verloren - volgens critici onder meer omdat hij vaak tegen minderwaardige tegenstanders gezet werd.

Voor het gevecht kreeg Mayweather een geldsom waar hij in elk geval weer een tijdje van kan eten: honderd miljoen dollar. "Prachtig, al die sukkels die zich druk maken om de nalatenschap van iemand anders in plaats van dat van zichzelf. Ik zal altijd als laatste lachen. Dit is een van de vele cheques die ik gekregen heb, een leuke honderd miljoen dollar waar ik nog altijd elke cent van heb", schrijft Mayweather. "Jullie moeten allemaal nog werken terwijl ik heerlijk met pensioen ben. Ik heb goed en slim geïnvesteerd, helaas voor degenen die dachten dat ik niet kon lezen, schrijven of tellen."

Mayweather lijkt in een boze bui te zijn en wil dus even duidelijk maken dat hij het toch vooral beter heeft - en dat hij zelf gewoon beter is - dan de rest. "Jullie noemen het horloges, ik noem het uurwerken. Jullie noemen het boten, ik noem het jachten. Jullie noemen het huizen, ik noem het villa's. Jullie huren vliegtuigen, wij bezitten vliegtuigen", besluit hij.