FOK! Wat een weer: Bewolkt

Goedemorgen! De verschillen in de temperatuur waren gisteren vrij groot. In het uiterste oosten was het onder een dikke laag bewolking nog maar 2 graden in de middag, in het zuiden was het 3 a 4 graden bij volop zon en in het westen was het 8 tot 9 graden bij een afwisseling van wolken en af en toe wat zon. Uiteindelijk liep het kwik ook het oosten nog iets op. De ergste kou is bij deze wel even uit de lucht nu.

De afgelopen nacht bleven die verschillen bestaan. Lokaal een graadje vorst in het zuiden en liefst 7 tot 8 graden in het noordwesten. De bewolking die gisteren in een deel van het land hing, trekt nu geleidelijk ook naar het zuiden toe. Ook daar wordt het dus meest bewolkt. Wat dan rest is een vrijwel geheel bewolkte dag in het hele land. Lokaal kan daar ook wat lichte regen uit vallen, maar veel zal dat niet voorstellen. De maxima liggen tussen de 5 graden in Limburg tot 9 of 10 graden in het noordwesten. Er staat een westelijke wind die toeneemt naar matig tot vrij krachtig. In het Waddengebied mogelijk krachtig.

Morgen veranderd er niet veel, maar in het weekend breekt de zon weer door en wordt het wederom een stuk frisser. In de nacht komt het dan weer tot vorst en overdag is het niet veel warmer dan een graad of 2. 

Prettige dag en jullie mogen nog een paar dagen jullie schoen zetten. De daken zijn niet glad de komende nachten.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:25
Zon onder: 16:32
Zonkracht: 1 / 1
 
Koeien in de wei bij qltel (Foto: qltel)
Koeien in de wei in Huijbergen. Die zullen eerdaags ook wel op stal gaan. (Foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1572 Het Bloedbad van Naarden. Spanjaarden onder leiding van Don Frederik vermoorden 700 inwoners van Naarden.
1961 Bij afwezigheid van verkeersborden wordt als algemene regel de voorrang van rechts ingevoerd in Belgie.
1974 Een Boeing 727 verongelukt in slecht weer bij Washington Dulles International Airport. Alle 92 inzittenden komen om.
1988 De eerste Wereldaidsdag wordt gehouden.
2009 Het Verdrag van Lissabon treedt in werking