Schuldbewuste El Ghazi wil vechten voor zijn plek

Anwar El Ghazi is voor het eerst sinds zijn disciplinaire schorsing bij Ajax dieper ingegaan op zijn situatie in Amsterdam. De aanvaller wil vechten voor zijn plek.

Ajax-trainer Peter Bosz zette El Ghazi uit de selectie vanwege wangedrag op de training. De oefenmeester deed al nauwelijks een beroep op de 21-jarige aanvaller, die in de voorbije seizoenen een stormachtige ontwikkeling had doorgemaakt.

"Ik was fout door op de training over de schreef te gaan en wil nu niets liever dan mijn waarde voor Ajax hebben", zegt El Ghazi tegen De Telegraaf. De Ajacied sloot aan bij Jong Ajax, waar hij wekelijks van zich liet spreken. In vier wedstrijden maakte hij evenveel goals. Bosz beloonde hem voor zijn mentaliteit; El Ghazi wordt na een maand bij Jong Ajax in genade aangenomen bij de hoofdmacht.

"Ik ben hartstikke blij, wil weer graag voor het eerste spelen en met doelpunten en assists net zo belangrijk zijn als vorig seizoen. Anderhalve week geleden heb ik een prettig gesprek met Peter Bosz gehad en hij gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen. De lucht is geklaard, er staat een streep onder. Daarom wil ik er ook niet uitgebreid op ingaan wat er die training precies is gebeurd. Ik heb mijn excuses aangeboden en die zijn aanvaard."

El Ghazi heeft de schorsing met beide handen aangegrepen bij Jong Ajax. "Elke keer als ik op het veld stond, was ik blij. Op wedstrijddagen leefde ik op, wist ik dat ik in de basis stond en wilde ik knallen. Het was heel anders dan de weken daarvoor, toen ik altijd maar wist dat ik op de bank zou zitten."