Jonge fan is gezicht van rouwende fans van Chapecoense

Het was dinsdag een zwarte dag in de Braziliaanse stad Chapecó. In de zuidelijke staat Santa Caterina kwamen vele fans van Chapecoense bij elkaar bij het stadion van de club, de Arena Condá. Een vliegtuig met nagenoeg de hele selectie stortte maandagavond neer in Colombia. De ploeg was op weg naar Medellin, waar woensdag de eerste wedstrijd in de finale van de Copa Sudamericana gespeeld zou worden, een historische prestatie voor de club die enkele jaren geleden nog in de vierde divisie speelde.

We beginnen een overzicht van de dag in Chapecó met wat misschien wel hét beeld van de rouwende fans is geworden. Deze jonge fan beleefde ongetwijfeld vele prachtige momenten als zijn lievelingsclub weer eens won. Vandaag kwam hij weer naar het stadion, maar bijna alle helden waar hij in de afgelopen jaren naar keek zullen er nooit meer te zien zijn.

Bij het stadion in Chapecó verzamelden vele honderden fans zich. Spontaan barstte men uit in gezang: "Sou Chapecoense, com muito orgulho, com muito amor", ofwel "Ik ben (fan van) Chapecoense, met veel trots, met veel liefde", een van de vaste liedjes die de fans tijdens wedstrijden van hun club zingen. 

Op andere momenten werd met z'n allen gebeden, want als bijna al je helden in één klap verdwenen zijn zul je ergens enige vorm van steun aan moeten hebben. Ook in de kathedraal verzamelden vele mensen zich om te bidden:

Mensen zagen ook de Argentijnse speler Alejandro Martinuccio arriveren. Hij was op de weg terug van een blessure en zou mogelijk in Medellin zijn rentree maken. Hij was nog net niet fit genoeg en men besloot hem toch niet in de selectie op te nemen. Bij aankomst trapte Martinuccio uit frustratie, boosheid en verdriet een container omver.

Fans lieten bloemen, kaarsjes en berichten achter:

De straten van Chapecó vulden zich met fans die in een soort gedenktocht naar het stadion liepen, zingend, huilend en klappend.

Deze jonge fan zal, gelukkig, niet al teveel meegekregen hebben van wat er allemaal aan de hand was:

Ook in het stadion zelf begonnen fans zich te verzamelen:

Fans applaudiseerden voor de langslopende middenvelder Hyoran. Hij zat niet bij de selectie.