ADO daagt Wang voor de rechter

Grootaandeelhouder Hui Wang van ADO Den Haag moet zich verantwoorden bij de rechter omdat hij volgens de club niet aan de financiële afspraken voldoet.

Een advocaat overhandigde namens de NV ADO Den Haag een brief aan Wang's zoon Terry en de beoogde directeur Lee Zheng. Dat gebeurde tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering van de Haagse voetbalclub.

Directeur Matthijs Manders staat lijnrecht tegenover Wang in een kwestie waarbij de Chinese clubeigenaar ervan wordt beschuldigd zich niet aan financiële afspraken te houden. Wang was zoals verwacht zelf niet aanwezig op de vergadering.

Twee Chinese kandidaten die aan het bestuur zouden moeten worden toegevoegd, waren wel aanwezig. Zij zijn mogelijk de vervangers van commissarissen Martin Toet en Kees Jansma, van wie door de Chinese beleidsvoering het vertrek wordt geëist.

Ook Wim Deetman leek zijn functie als commissaris kwijt te raken, maar hij is vertegenwoordiger van de gemeente. Doordat die een gouden stem heeft als aandeelhouder, blijft Deetman naar verwachting aan in zijn functie.