Topclubs willen spelers gratis uitlenen aan Chapecoense

Diverse Braziliaanse topclubs hebben bij de Braziliaanse voetbalbond CBF een verzoek ingediend om het door een vliegramp getroffen Chapecoense te steunen. Bijna de gehele selectie van de Serie A-club overleefde de crash niet. De club staat met één wedstrijd te spelen - die vermoedelijk niet door zal gaan - op de negende plek in de Serie A.

Clubs als Corinthians en Palmeiras hebben laten weten dat ze spelers gratis te huur aan willen bieden aan de getroffen club. Ook willen ze Verdão steunen door te zorgen dat de club in de komende drie seizoenen niet kan degraderen. Als ze bij de laatste vier ploegen zouden eindigen, wat normaal degradatie betekent, zou de nummer zestien naar de Serie B moeten gaan. 

Palmeiras heeft daarnaast nog een ander verzoek ingediend. De club werd twee dagen geleden voor het eerst sinds 1994 kampioen, uitgerekend na de wedstrijd tegen Chapecoense (1-0). Net zoals de getroffen club heeft Palmeiras groen als clubkleur en mede op basis daarvan willen ze komende zondag in de shirts van Chapecoense spelen. 

De Braziliaanse voetbalbond heeft nog niet op de voorstellen gereageerd.