Medefinalist verongelukt Chapecoense: "Geef hen de titel"

Volgens diverse media heeft Atletico Nacional een bijzonder verzoek ingediend. De Colombiaanse voetbalploeg zou woensdag in eigen huis in Medellin de eerste wedstrijd spelen in de finale van de Copa Sudamericana, maar een vliegtuig met nagenoeg de gehele selectie van tegenstanders Chapecoense verongelukte maandagavond.

Atletico Nacional zou aan de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL gevraagd hebben om de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League, toe te wijzen aan hun Braziliaanse tegenstanders. De club heeft er nog geen officieel statement over naar buiten gebracht, dus het is nog afwachten of de berichten kloppen. Wat er anders met de finale zou gebeuren is nog niet bekend. Zo zou het ook kunnen zijn dat CONMEBOL besluit om de beker aan geen van beide clubs toe te kennen. 

Update 17.35 uur

Atletico Nacional heeft bevestigd dat het aan CONMEBOL gevraagd heeft om de titel aan Chapecoense toe te kennen. Dat liet de Colombiaanse club weten op haar website.

"Vanmorgen hebben we nieuws te horen gekregen wat je nooit wilt horen. Onze harten zijn gevuld met pijn en onze gedachten zijn in rouw", aldus het statement. "Chapecoense heeft zoveel mensen zulke mooie dromen gegeven en nu eindigt het met tranen. Wij deelden de droom om de Copa Sudamericana te winnen. We willen iedereen die bij deze tragedie betrokken is geweest onze steun aanbieden."

"Na de eerste klap wat betreft de menselijke kant van deze tragedie hebben we ook nagedacht over de competitieve kant. Bij dezen willen wij CONMEBOL vragen om de Copa Sudamericana toe te kennen aan Associação Chapecoense de Futebol als eerbetoon aan hen die we kwijt zijn geraakt. Voor ons is Chapecoense voor altijd de kampioen van de Copa Sudamericana 2016."