Samsung bekijkt mogelijkheden splitsing

Samsung onderzoekt de komende maanden de voordelen van een eventuele splitsing van het bedrijf in een operationeel concern en en houdstermaatschappij. Dat beloofde het Koreaanse technologieconcern dinsdag, na een oproep van de activistische Amerikaanse belegger Elliott Management eerder deze week.

Samsung benadrukte dat de afgelopen jaren al diverse stappen zijn gezet om de structuur van het bedrijf te versimpelen. In dat kader zal worden gekeken naar de voordelen van een splitsing en de eveneens door Elliott gevraagde notering van aandelen aan andere internationale beurzen. Dat onderzoek zal echter zeker zes maanden duren, aldus Samsung.

Het concern beloofde verder om de helft van de vrije kasstroom in 2016 en 2017 uit te keren als dividend. De beloning voor aandeelhouders over dit jaar zal daarbij 30 procent hoger uit komen dan vorig jaar. Het dividend over 2016 bedraagt naar verwachting circa 9,5 biljoen won (7,7 miljard euro). Elliott had een speciaal dividend van 30 biljoen won gevraagd.

Samsung bekijkt mogelijkheden splitsing
Samsung bekijkt mogelijkheden splitsing (Foto: BuzzT)