Win eeuwige roem met de FOK! Biatlonprono 2016/17

Zondag is de World Cup biatlon van start gegaan in het Zweedse Östersund. Woensdag staat de eerste individuele wedstrijd op het programma en dus hebben de die hard fans op het FOK!forum besloten een eigen competitie te beginnen: de FOK! Biatlonprono 2016/17. Natuurlijk is het niet alleen voor de die hards, ook ieder ander met een beetje interesse in de loodzware mix van langlaufen en schieten is van harte welkom!

Het doel is simpel: kies tien mannelijke en tien vrouwelijke biatleten op basis van twee makkelijke regels. Maximaal twee mannen en twee vrouwen uit je team mogen uit de top-5 van de World Cup van vorig jaar komen en maximaal vier mannen en vier vrouwen mogen vorig seizoen in de top-10 geëindigd zijn. Als je je team gekozen hebt ben je klaar voor het seizoen en hoef je tijdens de winter niks meer aan te passen, makkelijker kan het bijna niet.

Punten zijn op diverse manieren te verdienen. Het gros van je punten wordt behaald door de World Cup-punten die biatleten scoren. Bonuspunten zijn te verdienen als je atleten foutloos schieten en/of snel langlaufen. Een meer gedetailleerde uitleg is hier te vinden op het FOK!forum, waar je je tevens aan kunt melden en waar je je biatlonteam voor het seizoen kunt posten. 

De hoofdprijs is vooralsnog eeuwige roem, daar doen we het natuurlijk allemaal al voor. Mogelijk worden gedurende het seizoen wat prijzen verzameld uit de biatlonwereld, maar daar kan uw redacteur nog geen definitieve uitspraken over doen.