Hazard vindt Europese afwezigheid positief

Eden Hazard ziet het als een voordeel dat Chelsea dit seizoen niet in Europees verband in actie komt, in de strijd om de titel in de Premier League.

Na de tiende plek afgelopen seizoen kwalificeerde Chelsea zich niet voor de Champions League of Europa League. In tegenstelling tot de concurrentie komt de ploeg daardoor dit seizoen Europees niet in actie. Manager Antonio Conte sprak uit liever in de Champions League te spelen, ondanks het feit dat hij nu meer tijd kan besteden aan zijn spelers.

Hazard ziet er het positieve van in, waarbij nummer twee Liverpool er ook van lijkt te profiteren. "Het is goed", vertelde Hazard tegen Engelse media. "We hebben een week om ons voor te bereiden op de wedstrijd en aan het einde van de week weten we wat we moeten doen als we spelen."

"Vorig jaar waren we aan het herstellen, dus waren we niet klaar voor de wedstrijd, maar dat is nu niet het geval. We concentreren ons op de tegenstander gedurende de week en geven alles. We doen veel tactisch werk en videowerk, het hangt ervan af tegen wie we spelen. We doen er alles aan om voorbereid te zijn."

Chelsea neemt het zaterdag op tegen Manchester City. De winnaar van het onderlinge duel mag zich koploper in de Premier League noemen.