Johan Vlemmix doet weer mee aan verkiezingen

Johan Vlemmix gaat in maart weer meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft de ondernemer en zanger op Twitter bekendgemaakt. Vlemmix zal volgende week het programma van de Partij van de Toekomst (PvdT) presenteren.

"We willen alle dingen die in Nederland zijn veranderd de afgelopen jaren en die alleen maar ellende hebben opgeleverd terugdraaien", licht de Brabantse ondernemer toe. Hij wil onder meer de privatisering van de NS en PostNL ongedaan maken. "Onze partij wil Nederland naar een gezonde toekomst leiden door terug te grijpen op het verleden."

Het instellen van een minister van feestzaken, een programmapunt waarmee de Partij van de Toekomst vorige keren veel aandacht trok, blijft in het nieuwe programma behouden. Vlemmix mikt op één zetel. "We hebben elke verkiezingen dat we mee deden meer stemmen getrokken. Dit keer komen we zeker in de Kamer", stelt hij.

De Partij van de Toekomst werd opgericht in 2002. Na twee verkiezingen waarin de partij de kiesdrempel niet haalde, hief de PvdT zichzelf op. Maar in 2012 deed de partij weer mee, na een fusie met de opgeheven partij Nieuw Nederland. In het verkiezingsprogramma van dat jaar werd onder meer gepleit voor gratis internet en tablets voor alle Nederlanders.

Johan Vlemmix doet weer mee aan verkiezingen
Johan Vlemmix doet weer mee aan verkiezingen (Foto: BuzzE)