Gordon wil blijven optreden met Metropole

Slecht nieuws: Gordon overweegt eenmaal per jaar te blijven optreden met het Metropole Orkest. Dit zei hij maandag voorafgaand aan de eerste van zijn twee uitverkochte afscheidsconcerten in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

"Misschien blijf ik jaarlijks een eenmalig concert geven met het Metropole Orkest", zegt de artiest, die eerst de reacties wil afwachten van zijn publiek op zijn jubileumshows Gordon 25 jaar, compleet volmaakt het einde. "Eerst maar eens bekijken hoe het loopt", zegt de zanger.

Met de shows in het Concertgebouw neemt Gordon maandag- en dinsdagavond afscheid van zijn publiek. Zijn carrière begon in 1991 met zijn grootste hit 'Kon ik maar even bij je zijn'. Daarna volgden hits als 'Ik hou van jou' en 'Ik bel je zomaar even op', 'Omdat ik zo van je hou' en 'Het is zo weer voorbij'. Naast zijn solocarrière trad Gordon op met Re-Play, De Toppers en LA The Voices.

Album
Gordon bracht deze maand zijn allerlaatste album uit, met daarop duetten met Gerard Joling, Thomas Berge en Wesley Klein. Deze artiesten staan hem bij tijdens zijn afscheid van het podium, net als Jan Versteegh, LA The Voices, Willeke Alberti en Re-Play.

De twee afscheidsshows in het Concertgebouw bieden plaats aan 3800 fans. Een groot aantal bekende Nederlanders woont dinsdagavond de slotshow bij. Op zondag 4 december zendt RTL 4 de registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde' uit.

Gordon richt zich verder op zijn tv-carrière en zijn koffiesalons. Binnenkort beginnen de opnames van de RTL-show Alles mag op zondag, met Gerard Joling en Jandino Asporaat.

Gordon wil blijven optreden met Metropole
Gordon wil blijven optreden met Metropole (Foto: BuzzE)