FOK! Wat een weer: Zonnig en koud

Goeiemorgen. Het is een koude nacht geweest, want op veel plaatsen vroor het matig. Héél lokaal kwam het mogelijk net tot strenge vorst. De meningen in weerland zijn nogal verdeeld of het nu wel of geen recordkoude nacht is. In het verleden zijn er namelijk nog lagere minima genoteerd, maar die zijn vaak niet officieel erkend, al staan ze wel in de boeken. De uiteindelijke minimumtemperaturen worden rond deze tijd pas bekend, dus ik durf nu nog niet te zeggen wat de laagste waarde is geworden. Soms wil het nog na de erkende meting nog iets afkoelen. Dit wordt in de loop van de ochtend duidelijk. Maar dat het fris is is duidelijk.

Verder valt er vandaag niet zo veel te vertellen. Het is zonnig en droog. De maxima liggen vandaag maar net boven nul in het oosten tot nog zo'n 4 graden in het Waddengebied.

De komende dagen komt er meer bewolking. Het blijft wel overwegend droog, maar de temperaturen stijgen tot 8 of 9 graden. Dit lijkt maar tijdelijk te zijn, want in het weekend koelt het weer af.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:19
Zon onder: 16:37
Zonkracht: 1 / 1
 
Regenboog bij Paddo. (Foto: Paddo)
Deze prachtige foto is van Paddo. Met een regenboog vlakbij en tussen de bomen. (foto: Paddo)
 
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1937 Prins Bernhard botst te Diemen met 160 kilometer per uur op een vrachtwagen. Hij raakt zwaar gewond.
1977 Bij een politierazzia in de vrijstad Christiania in Kopenhagen worden 35 mensen gearresteerd.
1982 De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt 'Resolutie 37/37' aan waarin de Sovjet-Unie wordt opgeroepen hun troepen uit Afghanistan terug te trekken. 
1984 Rasmund Lindgren, een Zweeds voetballer wordt geboren.
2014 Luc de Vos een bekende Belgische zanger en schrijver overlijdt.