Japanner speelt Pokmon uit met enkel een Magikarp

Pokémon Sun en Moon zijn nog niet erg lang beschikbaar, maar natuurlijk zijn er spelers die de game al lang en breed hebben uitgespeeld. Eén daarvan is Twitter-gebruiker Nakano_Official, maar de manier waarop is nogal ongebruikelijk.

Tijdens zijn gehele avontuur heeft hij, uiteraard na het vangen van de Pokémon, alleen maar Magikarp gebruikt. Deze Pokémon staat erom bekend om alleen nuttig te zijn voor zijn bazenevolutie Gyarados en natuurlijk om zijn waardeloze 'Splash' aanval. Toch kan Magikarp nog andere aanvallen leren, waaronder Flail. Deze move wordt sterker wanneer jouw Pokémon minder HP (Health Points) heeft.

Een aantal sceptici geloofde de Twitteraar niet, onder andere door het feit dat Flail een Normal-move is en geen schade zou kunnen toerichten aan Ghost-types. Een terechte opmerking, maar daar had Nakano aan gedacht. Elke aanval in Pokémon kan een aantal keer gebruikt worden (vertegenwoordigd door PP, oftewel Power Points). Wanneer alle PP van al jouw aanvallen zijn gebruikt, kan een Pokémon de aanval 'Struggle' gebruiken, die Ghost-types wel schade kan toerichten (en ook de gebruiker ervan schade toericht). Bij erg moeilijke gevechten bleef Nakano zijn Magikarp genezen met items, waardoor zijn tegenstander Struggle moest gebruiken en uiteindelijk zijn eigen Pokémon versloeg.

Je snapt dat hier erg veel geduld voor nodig is, maar uiteindelijk is het Nakano_Official gelukt om met zijn level 70 Magikarp de game uit te spelen. Ik doe het hem niet na..