Blamage LA Clippers in Indiana

In de NBA verloren de Los Angeles Clippers vannacht voor de tweede keer op rij. Vooral de manier waarop dit gebeurde zal de club zorgen baren. De Pacers, weer zonder Paul George, wonnen met 91-70. De Clippers schoten slechts 31 procent raak van het veld, leden twintig keer onnodig balverlies en waren defensief niet in staat de tegenstander af te stoppen. De jonkies Myles Turner en Glenn Robinson III werden namens Indiana topscorer met beiden zeventien punten.

De Los Angeles Clippers kenden dit jaar de beste start van alle ploegen in de NBA. De voortekenen waren goed: Blake Griffin, vorig jaar maanden uit de running nadat een vechtpartij met een trainer een gebroken hand opleverde, was terug; de kern van de selectie bleef bij elkaar en voor het eerst in jaren stortte de ploeg niet in als de bankspelers op het veld kwamen. Er werd beweerd dat deze selectie eindelijk de conference finals zou halen, maar na twee flinke zeperds staan Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan en co weer met beide voeten op aarde. Voor de Clippers volgt nu een wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Brooklyn, hier kan aan het zelfvertrouwen worden gewerkt.

Deze Brooklyn Nets waren een paar jaar geleden met Kevin Garnett, Paul Pierce en Joe Johnson één van de grote uitdagers van LeBron James en de Miami Heat, maar echt succes heeft deze ploeg nooit gekend. Om al deze sterren aan te trekken had Brooklyn een paar toekomstige draft picks opgeofferd. Dit betekent dat de ploeg al een paar jaar geen topspeler kan kiezen in de draft, waar NBA-ploegen talentvolle spelers uit het Amerikaanse collegesysteem kunnen aantrekken.

Van het sterrenteam van weleer is alleen Brook Lopez nog over en jong talent stroomt er al een tijd niet binnen, het is dan ook niet vreemd dat de ploeg nu al een paar jaar niets meer klaarspeelt. Vannacht kregen de Nets de Sacramento Kings op bezoek, ook geen toonbeeld van een succesvolle club, maar in elk geval een team met één superster, als hij er zin in heeft: DeMarcus Cousins. Tegen Brooklyn had Boogie Cousins er duidelijk zin in en kwam hij tot 37 punten, 11 rebounds en 4 steals. Ook schoot hij vier van zijn vijf driepuntspogingen raak. De Kings wonnen met 122-105.

Overige uitslagen

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 108-112
Phoenix Suns – Denver Nuggets 114-120
Brooklyn Nets – Sacramento Kings 105-122
Orlando Magic – Milwaukee Bucks 96-104
Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 91-81
Portland Trail Blazers – Houston Rockets 114-130
Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 109-94