Van Gerwen, Van Barneveld, Klaasen en Kist stomen door op PC Finals

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Christian Kist staan in de derde ronde van de Players Champioship Finals. Een aantal Nederlanders redden het niet. Zo zijn Jan Dekker, Berry van Peer en Jermaine Wattimena uitgeschakeld. 

Van Gerwen was in de tweede ronde veel te sterk voor Vincent van der Voort. Nadat Van Gerwen de eerste leg had gewonnen trok Van der Voort de stand nog wel gelijk, maar daarna was er geen houden meer aan voor de Purmerender. Van Gerwen liep snel uit naar 6-1 en speelt in de achtste finale tegen Josh Payne.

Van Barneveld won van Adrian Lewis. Na de 1-0 voorsprong voor Van Barneveld kwam Lewis terug, maar vervolgens won Barney vier legs op rij. Lewis bracht Van Barneveld nog wel in de problemen door terug te komen tot 5-4, maar het laatste woord was uiteindelijk aan de de Hagenaar. Later vanavond speelt Van Barneveld tegen Joe Cullen, die in de tweede ronde veel te sterk was voor Rowby-John Rodriguez: 6-0.

Jelle Klaasen en Christian Kist wonnen van respectievelijk Dimitri van den Bergh (6-2) en Vincent Kamphuis (6-2). Een aantal Nederlanders redden het ook niet. Justin Pipe versloeg Jan Dekker met 6-1 en Van Peer ging er met 6-4 af tegen Josh Payne. Brendan Dolan won op het laatste moment van Wattimena met 6-5. 

Update 18.15 uur

In een spannende wedstrijd heeft Ron Meulenkamp voor een stunt gezorgd. Hij won met 6-5 van Gary Anderson. De partij ging gelijk op en Meulenkamp trok op het laatste moment aan het laatste eind. Anderoson kreeg nog één pijl voor de wedstrijd, maar deze ging er niet in. Meulenkamp treft later vanavond Peter Wright. 

Players Championship Finals - tweede ronde
Dave Chisnall 6-4 Jamie Lewis
Mick McGowan 3-6 Alan Norris
Brendan Dolan 6-5 Jermaine Wattimena
Kim Huybrechts 6-1 Daryl Gurney
Michael van Gerwen 6-1 Vincent van der Voort
Raymond van Barneveld 6-4 Adrian Lewis
Peter Wright 6-2 James Wade
Ron Meulenkamp 6-5 Gary Anderson

Stage Two
Dimitri Van den Bergh 2-6 Christian Kist
Vincent Kamphuis 2-6 Jelle Klaasen
Simon Whitlock 3-6 Darren Webster
Jan Dekker 1-6 Justin Pipe
Josh Payne 6-4 Berry van Peer
Joe Cullen 6-0 Rowby-John Rodriguez
Ian White 5-6 Terry Jenkins
Jeffrey de Graaf 1-6 Robbie Green

Derde Ronde - vanaf 20.00 vanavond
Dave Chisnall v Jelle Klaasen
Raymond van Barneveld v Joe Cullen
Michael van Gerwen v Josh Payne
Peter Wright v Ron Meulenkamp

Stage Two
Christian Kist v Justin Pipe
Darren Webster v Alan Norris
Brendan Dolan v Kim Huybrechts
Terry Jenkins v Robbie Green