Snowboardster Maas zesde bij big air op olympische schans

Snowboardster Cheryl Maas is het pre-olympische seizoen prima begonnen. Bij de World Cup in Pyeongchang eindigde ze als zesde op de big air, wat in 2018 voor het eerst op het olympisch programma staat. De World Cup in Pyeongchang, over ruim een jaar gaststad van de Spelen, is dan ook het officiële testevenement voor het onderdeel.

Maas liet een uitstekende tweede sprong zien - een zogenaamde backside 720 tailgrab - nadat haar eerste sprong geen punten opleverde. De beste twee van de drie finalesprongen worden bij elkaar opgeteld en dus was er nog alle kans op een podiumplek. Dat lukte echter niet, want bij de derde sprong ging het wederom fout voor Maas. Ze eindigde zo als zesde en zag de Oostenrijkse Anna Gasser overtuigend naar de winst springen. 

"Ik heb flink wat klappers gemaakt en had op meer gehoopt, het was een zware dag", vertelde Maas na afloop. "Het was echter de eerste wedstrijd van het seizoen en daar ben ik wel tevreden mee. Alles is hier heel goed geregeld, de mensen zijn vriendelijk..ik ben onder de indruk."