"Formule 1 is een makkelijke versie van Formule Ford"

Formule 1-coureur Kevin Magnussen vindt dat de auto's die tegenwoordig gebruikt worden in de sport veel te makkelijk te rijden zijn. De Deen hoopt dan ook dat de nieuwe reglementen het volgend jaar een stuk uitdagender zullen maken.

Magnussen, die volgend jaar van Renault overstapt naar Haas, zegt dat de auto's veel te krachtig zijn. Hij hoopt dat de toename aan downforce het volgend jaar leuker zal maken om met de F1-auto's te rijden. "In de huidige Formule 1 moet je altijd je rijstijl aanpassen, altijd. Op die manier moet je een soort balans vinden in plaats van dat je gewoon alles eruit kunt knallen. Het is niet zoals vele andere raceauto's waar ik in gereden heb: daar kun je hard stampen om álles uit de auto te halen, maar in de F1 zorg je gewoon dat de balans tussen de verschillende onderdelen goed is en dan klopt het rondje."

De Deen hoopt dat het volgend jaar wat spannender wordt om in de auto's te rijden. "Er is nauwelijks nog risico als je in de auto's rijdt. Hopelijk verandert dat volgend jaar, met grotere banden en meer downforce. Het is nu gewoon veel te makkelijk om tot de limiet van de auto te gaan. Eigenlijk zit je nu vanaf het moment dat je de pits verlaat al op de limiet, zo lang je de boel maar op orde hebt. Je hoeft niet meer te pushen, wat iets is waar ik juist van houd."

"De Formule 1 van tegenwoordig is eigenlijk een soort makkelijke vorm van de Formule Ford, waar je altijd aan het glijden bent en altijd moet stampen om op de limiet te kunnen rijden", aldus de voormalig Deens kampioen in de Formule Ford, al decennia één van de voornaamste opleidingsklassen in de autosport. "Formule Ford, maar dan makkelijker vanwege stuurbekrachtiging, bandenwarmers en allerlei van dat soort snufjes."