Dave Roelvink gaat niet in hoger beroep

Dave Roelvink gaat niet in hoger beroep tegen de taakstraf van 150 uur die de rechtbank in Alkmaar hem oplegde wegens heling. Dit vertelde Dave vrijdag in RTL Boulevard. "De rechtszaak heeft lang genoeg geduurd. Ik vind het wel mooi geweest. Anders blijf het maar doorgaan, het is tijd om er een punt achter te zetten", zei Dave, die vrijdagmiddag niet bij de uitspraak aanwezig was om de media te ontlopen.

De dj en zoon van zanger Dries Roelvink werd door de rechtbank vrijgesproken van diefstal en het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. Daar is hij blij mee. "Ik heb er gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant vind ik 150 uur taakstraf voor heling aan de hoge kant, zeker vergeleken met wat de rest van de groep gekregen heeft. Ik ben wel blij dat ik vrijgesproken ben van diefstal. Ik ben lange tijd neergezet als een dief en heb veel shit over me heen gekregen."

Roelvink was daarnaast beschuldigd van het stiekem maken en heimelijk verspreiden van een seksfilmpje, maar volgens de rechtbank is daar onvoldoende bewijs voor. "Ik heb zelf ook veel last gehad van het filmpje", reageerde Dave.

De zoon van Dries gaf in de uitzending van RTL Boulevard ook tekst en uitleg over hoe waarom hij gestolen spullen heeft geheeld. ''Op verzoek van de eigenaar heb ik via een groeps-app een oproep gedaan en geprobeerd de spullen terug te krijgen. Dat is deels gelukt en dat is ook een vorm van heling."

Dave Roelvink gaat niet in hoger beroep
Dave Roelvink gaat niet in hoger beroep (Foto: BuzzE)