FOK! Wat een weer: Erg fris

Goedemorgen!

Het was gisteren een mooie maar frisse dag. De zon scheen volop, maar er stond een koude wind. Ik ben een deel van de dag in de tuiin bezig geweest en dat ging goed omdat ik uit de wind was.

In het Noordoosten is gisteren wel bewolking ontstaan en dat breidde zich in de loop van de avond verder over het noorden van het land uit. In het noorden en midden van het land kan het de afgelopen nacht dan ook mistig zijn geworden en deze mist trekt maar langzaam op en het blijft in het noorden en midden van het land dan ook een groot deel van de dag grijs. De afgelopen nacht liepen de temperaturen uiteen van 3 tot 6 graden en eigenlijk komt daar vandaag geen verandering in, op plekken waar de zon schijnt wordt het zo'n 6 graden en waar het bewolkt is niet warmer dan 3. De wind is zwak tot matig.

De weerkaarten laten de komende dagen weinig verandering zien. Het blijft fris en droog en later in de week gaan we langzaam aan naar een wisselvalliger weertype met ook iets stijgende temperaturen.

Prettig weekend!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:19
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1

Paddo stuurde ons een fraaie foto van een regenboog, hij heeft deze foto gemaakt in de omgeving van Gorredijk.

Regenboog in Gorredijk (Foto: Paddo)
Regenboog in Gorredijk (Foto: Paddo)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1442 In 's-Hertogenbosch wordt door Reinier van Arkel een zinlozenhuis opgericht. Het is de oudste psychiatrische inrichting van Nederland.
1941 De Verenigde Staten overhandigen Japan het Hull-ultimatum.
1962 Mies Bouwman presenteert 23 uur lang voor de televisie de inzamelingsactie Open het Dorp.
1966 In het Franse Rance gaat 's werelds eerste getijdenkrachtcentrale in bedrijf.
1977 De dames Snip en Snap treden, na veertig jaar, voor het laatst op.
1987 De Survivor Series vinden voor het eerst plaats.
2005 De Japanse ruimtesonde Hayabusa (valk) faalt om te landen op de planetoïde Itokawa, maar verzamelde waarschijnlijk wel materiaal van de planetoïde. Door problemen keerde de sonde pas op 15 juni 2010 terug op Aarde.