Bosz: "Ziyech wat kilo's afgevallen"

Peter Bosz beslist zaterdag of Hakim Ziyech het Eredivisie-duel tegen zijn voormalig werkgever sc Heerenveen haalt. "Hij is behoorlijk wat kilo's afgevallen."

Ziyech miste de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos, die Ajax met 2-0 won. De aanvallende middenvelder was ziek. Vrijdag meldde hij zich weer op het trainingsveld, maar Bosz weet nog niet of hij in Heerenveen ook echt in actie kan komen.

"Hij is goed ziek geweest en behoorlijk wat kilo's afgevallen", zegt Bosz vrijdag op de persconferentie over Ziyech. "Hij heeft vandaag in overleg een gedeelte van de training meegetraind en dan kijken we morgen hoe hij ervoor staat. Hakim moet honderd procent zijn anders haal ik hem er niet bij."

Het is te hopen voor Ajax dat Ziyech in het voor hem bekende Abe Lenstra Stadion in actie kan komen, want hij is sinds zijn komst van FC Twente een belangrijke pion in de ploeg van Peter Bosz. Ook keerde Riechedly Bazoer vrijdag weer terug bij de groep. Hij was door de trainer even buiten de selectie gehouden wegens onproffesioneel gedrag. Bazoer kan dit seizoen niet op al te veel speelminuten rekenen. Bosz: "Hij is ziek en geblesseerd geweest. Morgen weten we wie er fit genoeg zijn. Dat geldt ook voor Riechedly."