'Manor vindt nieuwe investeerder'

Het lijkt erop dat het Formule 1-team Manor binnenkort een nieuwe eigenaar zal gaan krijgen. Volgens Autosport lopen de gesprekken hierover al enige tijd en zijn ze nu in een stroomversnelling geraakt.

Sinds 2015 is Stephen Fitzpatrick eigenaar van Manor F1 en hij wil graag van de meerderheid van de aandelen af, al wil hij na verkoop betrokken blijven bij de renstal. Manor-baas Thomas Mayer bevestigde tegenover Autosport de gesprekken: "Het gaat om een partij die een meerderheidsbelang in het team wil nemen. De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium en we hopen snel goed nieuws te hebben."

Manor heeft haast bij het aantrekken van een nieuwe investeerder, omdat de renstal in 2017 goed voor de dag moet komen. Lang leek het punt van Pascal Wehrlein in Oostenrijk de tiende plaats in het constructeurskampioenschap op te leveren, maar Sauber snoepte dankzij de twee punten in Brazilië deze plek af.

Hierdoor heeft Manor volgend jaar geen recht op de pot die verdeeld wordt op basis van de constructeursstand, maar in 2017 deelt het nog wel mee in de pot voor de tien beste constructeurs over de afgelopen drie jaar. Daar dreigt het team eind volgend jaar buiten te vallen als het niet beter gaat presteren.