EL: Uitslag Dundalk FC - AZ

AZ heeft in de Europa League de laatste kans gegrepen om nog door te kunnen stoten naar de tweede ronde. De Alkmaarders wonnen uit met 0-1 van directe concurrent Dundalk FC en klommen zo naar de tweede plaats in Groep D achter groepswinnaar Zenit St. Petersburg.

In Ierland kwam AZ al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Wout Weghorst die goed oplette nadat Dundalk een voorzet van Mats Seuntjens niet goed kon verwerken. De Alkmaarders zagen daarna hun opponent beter in de wedstrijd komen, maar hielden eenvoudig stand.

Ook na rust had de ploeg van John van den Brom het beste van het spel en Weghost had de 0-2 aan moeten tekenen. Dundalk-doelman Gary Rogers dacht er echter anders over. In de slotfase vielen de Ieren nog wel aan, maar kwamen niet verder dan wat wanhoopspogingen.

Door dit resultaat staat AZ tweede in de groep met vijf punten uit vijf wedstrijden, ruim achter Zenit dat op vijftien punten staat. De Alkmaarders ontvangen de Russen in het laatste groepsduel in eigen huis en moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Het andere duel gaat tussen Maccabi Tel Aviv en Dundalk die op vier punten uit vijf wedstrijden staan.