Verstappen over GP Brazilië: "Jos heeft me veel geleerd"

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi gingen de vragen voor Max Verstappen natuurlijk ook over de kletsnatte regenwedstrijd in Brazilië van twee weken geleden. De sensationele inhaalrace van Verstappen zal nog lang bij Formule 1-liefhebbers in het geheugen blijven. De Nederlander gaf aan veel geleerd te hebben van zijn vader, Jos Verstappen.

"Samen met mijn vader heb ik veel geoefend in zulke omstandigheden. Toen ik een jaar of zes à zeven was, ging hij op de baan staan om aan te wijzen waar ik moest rijden als de baan nat was. Dat heeft me in Brazilië zeker veel geholpen." Zo legde Verstappen uit aan de verzamelde pers.

Karten heeft het talent van de jonge Nederlander voor een groot deel gevormd zo vertelt hij. "Iedereen in de F1 komt uit de karting, dat is heel leerzaam. Maar buiten het seizoen reed ik met vrienden, bijvoorbeeld voor de lol door de sneeuw en probeer je nieuwe dingen zoals driften. Maar je wilt elkaar ook altijd verslaan, dus spelenderwijs ontwikkel je jezelf dan."

Of de race in Brazilië veel invloed heeft gehad op zijn imago durft Verstappen niet te zeggen: "Dat is lastig te zeggen en niet aan mij. Ik heb gewoon zo goed mogelijk geracet. Ik heb er zeker van genoten in Brazilië. Of het voor mij persoonlijk qua reputatie iets heeft veranderd, weet ik niet zeker."

Een mooie aanleiding om de beelden van de wedstrijd in Brazilië nog eens te bekijken:

Verstappen in Brazilië (Bron: YouTube)