Peru en IJsland passeren Oranje op FIFA-ranking

Nederland is twee plaatsen gezakt op de nieuwe FIFA-ranking. Oranje is gedaald naar de 22ste plaats. Het Nederlands elftal kwam afgelopen maand tweemaal in actie. In een oefenwedstrijd tegen België werd met 1-1 gelijkgespeeld en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg eindigde in een 1-3 zege.

Oranje ziet op de FIFA-ranking Peru (19e) en IJsland (21e) passeren. De plek op de ranglijst is van belang voor eventuele deelname aan de play-offs voor het WK van 2018 in Rusland. De hoogst genoteerde landen krijgen een geplaatste status bij de loting.

In de top van de ranking stijgt Brazilië naar de tweede plaats, ten koste van Duitsland, achter koploper Argentinië. Chili stijgt twee plekken en staat nu vierde. Zij passeren België (5e) en Colombia (6e).

Armenië is de grootste stijger op de ranking. Het land stijgt maarliefst 38 plaatsen en staat nu 87ste. Tsjaad levert de meeste plaatsen in en staat nu 152ste. Anguilla, de Bahamas, Djibouti, Eritrea, Gibraltar, Somalië en Tonga blijven puntloos laatste.