Ubisoft reageert op viral Assassin's Creed-glitchfilmpje

Vorige week kwam Assassin's Creed: The Ezio Collection uit, een bundel van geremasterde versies van Assassin's Creed II, Assassin's Creed Brotherhood en Assassin's Creed Revelations. Niet lang daarna verscheen er een filmpje van gamesite Polygon waarin volgens hen nieuwe glitches lijken te zijn geïntroduceerd en de gamebundel in een kwaad daglicht gezet wordt.

In de beelden zijn onder andere wat glitchy klauterkunsten van Ezio te zien, maar wat vooral opvallend is is de afstotelijke smoel van een willekeurige background-NPC. Bekijk de beelden en oordeel zelf:

Vervolgens ging het filmpje het internet over onder het mom van 'weer een gebroken Assassin's Creed-launch'. Echter blijkt de kritiek niet helemaal terecht, zo ontdekte YouTuber SupJamChan. De climbing-glitch bijvoorbeeld kan voorkomen in álle last-gen Assassin's Creed-games. Dan kun je natuurlijk kritiek hebben op het feit dat Ubisoft deze issues nog steeds niet heeft aangepakt, maar dat is nog weer een ander verhaal dan het presenteren als een nieuwe glitch zoals het Polygon-filmpje doet.

Ook voor de psychopatisch kijkende NPC geldt dat hij ook al aanwezig was in de originele Assassin's Creed II. De remaster is een stuk minder donker dus hij valt nu meer op, maar ook dit is niets nieuws en komt bovendien maar zelden voor: je zal echt op zoek moeten gaan om deze freaky mofo te vinden. De reactie van Ubisoft: "De NPC waar het over gaat komt alleen voor in sequence 1 - memory 1 in AC II en wordt willekeurig, en tevens infrequent, gegenereerd. De graphics-issues hebben geen impact op de core gameplay van de Ezio Collection". Hieronder kun je nog even het filmpje bekijken van SupJamChan, waarin hij de argumenten van de anti-Ubisoft bandwagon weerlegt.