Horner: "Hamilton moet race van Rosberg verpesten"

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal Lewis Hamilton als hij nog kans wil maken op de wereldtitel de race van Rosberg moeten verpesten. De Brit zal de seizoensafsluiter met een achterstand van twaalf punten beginnen en kan alleen kampioen worden als hij wint en Rosberg buiten het podium eindigt of als Rosberg met pech te maken krijgt.

"Als Hamilton in Abu Dhabi nog een kans wil maken op de wereldtitel, moet hij de race van Rosberg verpesten. Als hij een halve ronde voorsprong pakt, heeft hij niks aan de rest. Hij zal Nico op moeten houden, zodat de andere rijders gaan aanvallen," lichtte Horner toe. "Om eerlijk te zijn: Nico heeft alles te verliezen. Doorgaans zal een Mercedes-coureur altijd in de top drie eindigen en dan is hij gewoon kampioen. Maar zondag zal hij toch vaker in zijn spiegels moeten kijken dan anders."

Horner geeft ook aan dat hij zijn rijders heeft geinstrueerd om zich niet te bemoeien met de strijd tussen de twee Mercedessen: "Tegen mijn rijders heb ik gezegd dat ze gewoon voor hun kans moeten gaan. Dit is niet onze strijd."