FIFA-president wil videoscheids op WK 2018

Als het aan FIFA-president Gianni Infantino ligt gaat ook de voetbalwereld eindelijk mee met de tijd. De Zwitser liet woensdag weten dat hij op het WK van 2018 graag videoscheidsrechters zou zien. Die zouden de scheidsrechters op het veld moeten helpen om foute beslissingen te voorkomen.

"We zijn bezig met het testen van het gebruik van videoscheidsrechters en de eerste resultaten zijn positief", liet Infantino weten. "Ik hoop van harte dat we er op het WK over twee jaar gebruik van kunnen maken." De FIFA-baas zou graag zien dat ook bij het WK voor clubs, komende maand in Japan, en de Confederations Cup van volgend jaar in Rusland gebruik wordt gemaakt van de videoscheids. 

Een dergelijke scheidsrechter zit in het stadion in een aparte ruimte, waar hij direct beschikbare videobeelden terug kan kijken. Op die manier ondersteunt hij de scheidsrechter op het veld. Zo moet met name geholpen worden bij spelbepalende situaties als rode kaarten, strafschoppen en het al dan niet afkeuren van doelpunten.