Ronaldo: "Werd wakker met drie blondjes voor EK-finale"

Cristiano Ronaldo heeft de tijd genomen om tussen zijn doelpunten door weer een uniek verhaal met de wereld te delen. De sterspeler van Real Madrid onthulde hoe hij zich voorbereidde op de finale van Euro 2016, die door zijn Portugese ploeg uiteindelijk zou worden gewonnen van Frankrijk.

Behalve een goaltjesdief laat Ronaldo doorschemeren ook een hartendief te zijn. Ronaldo werd op de ochtend voor de EK-finale naar eigen zeggen namelijk wakker naast drie blonde freules.

In gesprek met France Football doet Ronaldo een boekje open. "Toen ik wakker werd op de dag van de finale, lag ik met drie blondjes in bed. Nee, serieus, ik werd wakker en ik wist dat het een speciale dag was. Dat we een finale zouden gaan spelen in en tegen Frankrijk. Toch heb ik acht uur geslapen."

"Natuurlijk spreek ik ook in de kleedkamer van Real Madrid, maar bij Portugal is het een specifieke taak. De spelers zien me namelijk meer als een leider, iemand die hen helpt en beschermt. Ik voelde niet zoveel druk als bijvoorbeeld in de Champions League-finale met Real (in mei 2016 tegen Atlético Madrid). Met Portugal weet je dat je niks te verliezen hebt."

Voorafgaand aan Euro 2016 kreeg Ronaldo nog wat ‘bemoedigende teksten’ naar zich toegeslingerd. "In de kleedkamer van Real Madrid, nog voor ik naar de EK ging, zeiden ze grappend: "Cristiano, je gaat een lange vakantie houden!" Uiteindelijk kwam het daar niet van, maar had de Portugese superster de grootste lol.