Seizoen al voorbij voor skiër Dopfer na gebroken been

Voor skiër Fritz Dopfer zit het seizoen er al op. De Duitse slalomspecialist kwam tijdens een training in het Zillertal zondag zwaar ten val. Daarbij brak hij zowel zijn kuit- als scheenbeen in zijn linkerbeen. 

De 29-jarige Dopfer, op het vorige WK goed voor zilver op de slalom, werd zondag gelijk geopereerd. Waarschijnlijk kan hij deze week nog met fysiotherapie beginnen en zal hij over anderhalve maand weer kunnen skiën, maar een terugkeer in het huidige seizoen zit er niet in. Van alle actieve skiërs is Dopfer degene met de meeste podiumplaatsen zonder overwinning: negen keer werd hij tweede of derde, maar een zege is hem tot dusverre altijd ontgaan.

"Tijdens een warm-uprun raakte ik de controle over mijn skis kwijt en ging ik onderuit. Het gebeurde allemaal heel snel", vertelt Dopfer. "Dit is natuurlijk een bittere pil, maar mensen die mij kennen weten dat ik wel meer tegenslagen heb overleefd in mijn carrière. Ik ga dus gewoon hard en gedisciplineerd werken aan de rehabilitatie, zodat ik in het volgende, olympische seizoen weer topfit ben."