Ziyech: "Ik ga naar Afrika Cup"

Ajax raakt Hakim Ziyech in januari kwijt aan de Marokkaanse ploeg in verband met de Afrika Cup. Ondanks geruchten dat Ziyech boos op de bondscoach was, wil hij gewoon mee.

De Afrika Cup gaat er mogelijk inhakken voor Ajax, want er gaan mogelijk drie spelers van de Amsterdammers naar het toernooi dat tussen 14 januari en 5 februari van het nieuwe jaar plaatsvindt in Gabon. Bertrand Traoré (Burkina Faso) en Ziyech (Marokko) gaan, terwijl doelman André Onana (Kameroen) twijfelt, nu hij net een basisplek heeft veroverd in Amsterdam.

Ook omtrent het deelnemen van Ziyech aan de Afrika Cup waren wat twijfels, want er ontstond ophef toen hij zich twee weken terug afmeldde voor de nationale ploeg. Niet een lichte blessure (opgelopen tegen AZ) zou daaraan ten grondslag hebben gelegen, maar het feit dat bondscoach Hervé Renard de speler op 8 oktober in de interland tegen Gabon negentig minuten op de bank had gehouden.

Ziyech laat nu aan Ajax Life weten dat men niet hoeft te twijfelen aan zijn deelname aan het toernooi. "Ik ga gewoon voor mijn land spelen", aldus Ziyech, die sinds zijn komst van FC Twente zich razendsnel aanpaste aan het team van Ajax. Ruim een jaar geleden gloorde er voor Ziyech nog een toekomst in Oranje, totdat hij zelf de knoop besloot door te hakken en voor Marokko koos.