Sylvana niet populair, zwarte Piet wel

Afgelopen donderdag was het Unfriend day, de dag om eens te kijken welke social media-vrienden je graag zou willen ontvrienden.

Uit de door FOK! gehouden poll blijkt dat Sylvana Simons niet populair is. 54,7% van de stemmers zouden d'r maar wat graag ontvrienden. Quinsy Gario, de aanstichter van de Zwarte Piet-hetze staat op nummer 2 met 9,8% van de stemmen.

Opmerkelijk is dat ze nog minder populair zijn dan de lijsttrekkers van een paar grote politieke partijen. Mark Rutte was niet populair bij 9,1%, Geert Wilders moest het doen met 7,6% van de stemmen en Diederik Samsom moest tevreden zijn met een schamele 3,3%.

Donald Trump, die de laatste tijd toch vaak in het nieuws was zou ook maar ontvriend worden door 4% van de respondenten en Gordon doet al helemaal niet mee met 2,6% van de stemmen.

Ons grote opperhoofd Danny blijkt immens populair, maar 3,6% van de stemmers wilden hem graag ontvrienden maar de grote winnaar was Zwarte Piet, maar 1,4% van de stemmers zouden deze donkergekleurde kindervriend graag uit hun vriendenlijstje verwijderen.

Govie zou graag een beschuitje willen eten met Sylvana. Hij vind haar een "mooie en slimme vrouw" maar Thedeedster zou zijn hond er, naar goede FOK!-gewoonte, vanaf trappen. Het enige probleem is dat hij geen hond heeft.

Metro2005 vind Sylvana een grote zeurpiet maar nomineert Quinsy omdat hij de verdeeldheid en haat over Zwarte Piet heeft aangezwengeld.

SharQuedo zou Danny graag ontvrienden maar BasOne zou graag iedereen uit het lijstje eruit gooien, behalve Danny. HPLC heeft op Danny gestemd omdat hij de saaiste van het stel is en iemand die graag anoniem wil blijven heeft gehoord dat Danny awesome is en zou dus iedereen eruit gooien behalve Danny.