Hendriks ten koste van Dekker naar het PDC WK

Jerry Hendriks mag zich opmaken voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. De geboren Eindhovenaar won het centraal-Europees kwalificatietoernooi door in de finale met 6-4 van Jan Dekker te winnen. Het kwalificatietoernooi werd gespeeld in Rosmalen. De 28-jarige Hendriks gaat zich opmaken voor zijn tweede WK. Hij speelde in 2013 ook mee en verloor toen in de tweede ronde van Phil Taylor.

Hendriks won van onder andere Michael Plooy, Ahmed Ahmaddy en Silko Visser. Tegen Visser kwam Electric 4-0 voor, maar Hendriks won uiteindelijk de wedstrijd wel met 6-4. In de finale was Dekker de tegenstander. Het ging tot 4-4 gelijk op.  Hendriks wist te breaken naar 5-4 en trok gooide vervolgens de partij in het slot. 

De 24e editie van het PDC WK zal beginnen op 15 december. Namens Nederland zullen Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jermaine Wattinema, Christian Kist, Jeffrey de Graaf, Ron Meulenkamp en nu dus Hendriks aan de oche verschijnen. Dekker heeft nog een kans op het WK. Dan zal hij het PDPA Qualifier moeten zien te winnen. 

Uitslagen centraal-Europees kwalificatietoernooi - vanaf achtste finales
Jan Dekker 6-3 Wiege Boonstra
Rick Hofstra 6-5 Mareno Michels
Mario Robbe 6-4 Mark Oosterhuis
Erik Hol 1-6 Richard Bruul
Kristiaan de Boer 3-6 Silko Visser
Berry van Peer 4-6 Leroy Nieuwenhuis
Ahmed Ahmaddy 6-2 Danny Blom
Michael Plooy 1-6 Jerry Hendriks

Kwartfinales
Jan Dekker 6-3 Rick Hofstra
Mario Robbe 4-6 Richard Bruul
Silko Visser 6-1 Leroy Nieuwenhuis
Ahmed Ahmaddy 3-6 Jerry Hendriks

Halve finales
Jan Dekker 6-1 Richard Bruul
Silko Visser 4-6 Jerry Hendriks

Finale
Jan Dekker 4-6 Jerry Hendriks